خانههای مسکونی میتوانند خطرناکترین مکانهای الکتریکی را شامل شوند؛ چرا که آتشسوزی یا سایر مشکلات ناشی از شیوههای ضعیف سیمکشی و سایر خطاهای الکتریکی، خطری جدی برای عموم مردم ایجاد میکند.
هنگامی که به خانه جدید خود نقل مکان میکنید، اولین چیزی که روی آن باید تمرکز کنید، سیستم الکتریکی خانه است. خب، کلید مدار نقش مهمی در هر خانهای دارد. مواقعی وجود دارد که سیمکشی خانه شما جریان زیادی از آن عبور میکند.
اینجا است که مدارشکن به کمک میآید! کاری که مدارشکن انجام میدهد، محافظت از سیستم الکتریکی شما است و هر زمان که مشکل الکتریکی وجود دارد، جریان را قطع کنید تا مشکل برطرف شود.
تمام مدارها از طریق تابلو برق مسکونی تغذیه میشوند. کلیدهای مدار با کمک اهرمی که روشن یا خاموش است کنترل میشوند.
در ادامه بیشتر به بحث در مورد تابلو برق ساختمانهای مسکونی میپردازیم. لطفا تا پایان محتوا همراه ما باشید.
آشنایی با تابلو برق ساختمانهای مسکونی و بررسی اجمالی آنها
تابلو برق ساختمانهای مسکونی را معمولا در زیرزمین خانه قرار میدهند. کنترل اصلی برق، قطع کننده اصلی در پنل خدمات برق است.
اگر باید یک تابلو برق در خانه خود نصب کنید، مهم است که در مورد قسمتهای مختلف تابلو برق اطلاعات داشته باشید. در اینجا بخشهای مختلف هر نوع تابلو برق را به شما معرفی خواهیم کرد.
قطع کننده مدار
کلیدهای مدار از اجزای حیاتی یک تابلو برق هستند؛ زیرا از آسیب دیدن کل مدار جلوگیری میکنند. این برای زمانی است که شرایطی باعث ایجاد جریان الکتریکی بیش از حد و گرم شدن بیش از حد شده، که باعث آسیب زدن به کل مدار میشود.
قطع کننده مدار با تشخیص جریان زیاد، مدار را قطع کرده و جریان را متوقف میکند. بیشتر کلیدهای مدار از کلید اصلی تشکیل شدهاند که میتوانند ولتاژ 120-480 ولت را در بیشتر کاربردهای صنعتی تحمل کنند.
مشاهده محصولات ایران پارس الکتریک: تابلو برق خازنی
مبدل ها
ترانسفورماتورها دستگاههای الکتریکی غیرفعالی که عمدتاً برای تغییر ولتاژ AC بین مدارها استفاده میشوند. میتوانند ولتاژ را افزایش و یا کاهش دهند.
این از طریق سیمپیچهای اولیه و ثانویه است که میتواند باعث القای الکترومغناطیسی متقابل شود، که امکان انتقال نیرو را بدون تغییر فرکانس فراهم میکند.
با تبدیل ولتاژهای ورودی، آنها میتوانند به تمام دستگاههای متصل به یک کنترل پنل اجازه استفاده از برق را بدهند.
بهطور کلی ولتاژ ورودی برای دستگاههای استاندارد بسیار زیاد بوده و این آسیبرسان است. ترانسفورماتورها به کاهش ولتاژ کمک کرده و محیط کار ایمن را برای کنترل پنل و اپراتورهای آن فراهم میکنند.
بلوکهای ترمینال
نوعی بلوکهای عایقبندی شده و مدولار هستند که بهعنوان نقاط اتصال برای اتصال چندین سیم به یکدیگر عمل میکنند. این میتواند به سازماندهی سیمهایی که از منابع مختلف برای اتصال به سایر دستگاههای الکتریکی میآیند، کمک کند.
انواع مختلفی از بلوکهای ترمینال وجود دارد، اما آنها در بیشتر قسمتها از یک نوار رسانا و یک جزء گیره تشکیل شدهاند.
رلهها
کلیدهای الکترومغناطیسی که وظیفه باز و بسته کردن مدارها را برای روشن یا خاموش کردن دستگاه دارند. یک رله از یک آهنربای الکتریکی استفاده میکند، تا به جریانهای کم اجازه دهد تا جریانهای بالا را فعال کنند، که بسته به نیاز، مدار را تغییر میدهد.
آنها یکی از مهمترین اجزای یک تابلوی کنترل الکتریکی هستند؛ زیرا امکان کنترل سایر ابزارهای الکتریکی را فراهم میکنند. رلهها عمدتاً برای دستگاههایی با جریان کم استفاده میشوند.
کنتاکتورها
کنتاکتورها شباهت زیادی به رلهها دارند؛ زیرا وظیفه کلیدزنی و کنترل مدارهای الکتریکی را بر عهده دارند. با این حال، چیزی که کنتاکتورها را از رلهها متمایز میکند، استفاده از آنها برای کاربردها و دستگاههایی با جریان بالاتر است.
مشاهده محصولات ایران پارس الکتریک: تابلو برق پلاستیکی
سوئیچهای جدا کننده
جداکنندههای سوئیچ برای یک محیط کار الکتریکی ایمن بسیار مهم هستند. ویژگیهای جدا کننده و سوئیچ بار را ترکیب میکنند.
تجهیزاتی متشکل از کنتاکتهای متحرک که میتوانند بهصورت مکانیکی بسته شوند تا یک مدار تشکیل شده و بهطور مکانیکی برای قطع جریان بسته شوند.
عملکرد یک قطع کننده سوئیچ این است، که جریانهای بار را تا حد جریان عادی نامی خود بشکند. آنها تحت شرایط بار میسازند و میشکنند؛ که ایمنی و انزوا را برای مدارها فراهم میکنند.
به ویژه برای مدارهای کنترل ماشین مفید هستند. میتوانید جدا کنندههای سوئیچ را در سبکها و فاکتورهای مختلف پیدا کنید.
سیمکشی و کابل
سیمکشی یکی از جنبههای مهم کنترل پنل است؛ زیرا به اتصال همه چیز کمک میکند. شکلهای مختلفی از سیمکشی در داخل یک کنترل پنل وجود دارد، زیرا همه اجزا و دستگاهها انواع مختلفی از اتصالات را دارند.
علاوه بر این، کابلها برای اتصال از صفحه کنترل به سایر دستگاهها مورد نیاز بوده، چرا که بسیار ضخیمتر از سیمکشی عمومی خواهند بود. در اصل، آنها قلب و روح هر قطعه یا وسیله الکتریکی هستند.
اکنون که در مورد قطعات یک تابلو برق و اجزای تابلو برق مسکونی اطلاعات کسب کردیم، اجازه دهید به تابلوهای برق مختلف موجود نیز نگاهی بیندازیم.
مشاهده محصولات ایران پارس الکتریک: تابلو برق اضطراری
انواع تابلو برق ساختمانی
1- جعبه فیوز:
در داخل هر واحد ساختمانی و در ورودی آپارتمان نصب میشود. سرخط تمام مصرفکنندههای یک واحد مسکونی از آن تغذیه میشود و در نقشههای برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان میدهند.
2- تابلو برق عمومی (GP):
در بعضی از ساختمانها بهصورت مجزا استفاده میشود، که در اکثر ساختمانها برای آن باکس مجزا نصب نشده و در داخل تابلو برق کنتورها مقداری فضا برای آن در نظر میگیرند.
وظیفه این تابلو، برقرسانی به قسمتهای مشاعات یا عمومی ساختمان مانند: آسانسور، روشنایی راه پله، روشنایی راهرو، حیاط، پشت بام، برق آنتن مرکزی، آیفون، اعلان حریق و هر وسیله برقی دیگری است، که تمام اهالی ساختمان در پرداخت هزینههای آن شریک هستند.
3- تابلوی اصلی برق (MDP):
مهمترین تابلو، تابلوی اصلی ساختمان یا تابلو کنتور است. نصب این تابلو نزدیک درب ورودی اصلی ساختمان بوده و کابل اصلی برق ساختمان که توسط اداره برق از تیرهای چراغ برق وارد ساختمان میشود، اول باید وارد این تابلو شده و سپس در بین واحدها و مشاعات ساختمان تقسیم شود.
نصب تابلو برق
هنگامی که میخواهید تابلوهای برق را در ساختمان و یا خانه نصب کنید، باید مطمئن شوید که کار توسط افراد حرفهای انجام میشود.
بنابراین در بهترین حالت، شما باید به سراغ یک برقکار حرفهای و با تجربه بروید. همچنین خرید تابلو برق از فروشگاههای معتبر فراموش نشود. به این ترتیب مطمئن خواهید بود که برقکار و فروشنده معتبر خدمات باکیفیت و با قیمتی مقرون بهصرفه ارائه خواهد کرد.
مطالعه مقاله بررسی اجزای تابلو برق صنعتی از سایت ایران پارس الکتریک