معرفی تابلو برق بارانی و ویژگی‌های آن

معرفی تابلو برق بارانی و ویژگی‌های آن

تابلو برق بارانی در انواع مختلفی از جمله: تابلو برق بارانی دیواری و روکار، برای محوطه و فضاهای روباز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این تابلو طرفداران زیادی دارد؛ برای دانستن چرایی این موضوع، همراه ما باشید تا در ادامه اطلاعات مفیدتری در مورد این تجهیز برقی کسب کنید.

دانستنی‌های لازم درباره‌ی تابلو برق بارانی

ساختار این تابلو از نوع سقف شیب‌دار است؛ تا باران یا برف به یک سمت رفته و از روی سقف سرازیر شوند و داخل تابلو نروند.

چون برای فضای بیرون استفاده می‌شوند؛ جنس آن‌ها معمولا از گالوانیزه با پوشش رنگ پودری الکترواستاتیکی، آهن با پوشش رنگ الکترواستاتیکی و یا آهن با پوشش گالوانیزه گرم و ورق استنلس استیل است.

ضخامت تابلو برق بارانی به دلیل جنس ورق‌های متفاوتی که در آن به کار می‌رود متغیر است؛ در ضخامت‌هایی با ورق 2 الی 2.5 میلیمتر و 1.5 میلیمتر تولید می‌شوند.

متشکل از اجزای الکتریکی نظیر: شینه‌های مسی فیدرها، مقره‌ها و رله‌های مختلف کنتاکتورها، انواع کلیدهای حفاظتی و یا قدرت و یراق آلات از قبیل: قفل و لولای مناسب از برندهای معتبر است.

تابلو برق بارانی دیواری

با طیف گسترده‌ای از رتبه‌بندی IP موجود، محفظه‌های دیواری معمولاً برای استفاده در فضای باز و داخلی مناسب هستند.

در مجموعه وسیعی از اندازه‌ها و پیکربندی‌ها موجود است؛ بدین معنی که تقریباً همیشه یک مدل از آن برای مطابقت با نیازهای دقیق شما از نظر فضای نصب و الزامات ایمنی وجود دارد.

مشاهده محصولات ایران پارس الکتریک: قیمت تابلو برق روکار

معرفی تابلو برق بارانی و ویژگی های آن
معرفی تابلو برق بارانی

اکثر محفظه‌های دیواری از مواد محکم و مستحکم مانند: فولاد ضدزنگ، ABS یا ترموپلاستیک ساخته می‌شوند، که می‌توانند در برابر ضربه‌های زیاد و همچنین طیف وسیعی از شرایط چالش‌برانگیز مقاومت کنند.

در نتیجه طراحی و ساخت تابلوهای برق بارانی دیواری به گونه‌ای است، که هم به دلایل ایمنی و هم برای جلوگیری از دستکاری/ حذف تصادفی یا غیرمجاز، سطح امنیتی قابل اعتمادی را ارائه می‌دهند.

همچنین برای کاربردهایی که انعطاف‌پذیری فیزیکی کمتری دارند، محفظه‌های دیواری در انواعی عرضه می‌شوند که دارای درهای شفاف بوده و امکان شناسایی بصری راحت محتویات جعبه را فراهم می‌‌کنند.

مشاهده محصولات ایران پارس الکتریک: تابلو برق موتورخانه

تابلوهای دیواری اغلب برای موارد زیر استفاده می‌شوند:

  • ذخیره و محافظت از طیف گسترده‌ای از کلیدهای برق و محفظه‌های ترمینال
  • قطعات کامپیوتری نصب شده در قفسه، از جمله: محفظه‌ داده‎‎‌های دیواری و محفظه cpu دیواری
  • مراکز مخابراتی و شبکه‌‌ای، به‌ویژه در مواردی که نیاز به ارائه گره‌های وصله یا اتصال وجود دارد
  • مسکن و ایمن سازی برق صنعتی و سیستم‌های کنترل
  • تجهیزات امنیتی ضد آب و هوا
  • ارائه حفاظت IP برای سیستم‌های استخر و سونا
  • سایر الزامات امنیتی عمومی ابزار یا سخت افزار

انواع تابلو برق بارانی

تابلو برق بارانی، همانطور که از نامش پیداست، برای استفاده در محیط‌های خارجی و در معرض بارندگی طراحی می‌شود.

این تابلوها به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت، گرد و غبار و تغییرات آب و هوایی، برای مصارف صنعتی و ساختمانی بسیار مناسب هستند.

تابلوهای برق‌ بارانی در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه به برخی از مهمترین انواع این تابلوها اشاره می‌کنیم:

بر اساس جنس بدنه:

  • تابلو برق بارانی فلزی: معمولاً از جنس فولاد ضد زنگ یا گالوانیزه است، که مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و ضربه دارد. این نوع تابلوها برای محیط‌های صنعتی با شرایط سخت مناسب‌تر هستند.
  • تابلو برق بارانی پلاستیکی: از پلاستیک‌های مهندسی شده با مقاومت بالا در برابر رطوبت و مواد شیمیایی ساخته می‌شود. این نوع تابلو سبک‌تر و ارزان‌تر از نوع فلزی بوده؛ که برای کاربردهای عمومی‌تر مناسب‌تر است.

بر اساس نحوه نصب:

  • تابلو برق بارانی دیواری: این نوع تابلو بر روی دیوار نصب می‌شود و معمولاً ابعاد کوچکتری دارد.
  • تابلو برق بارانی پایه‌دار: این تابلو بر روی پایه نصب می‌شود و ابعاد بزرگتری دارد؛ و برای نصب در مکان‌هایی که نیاز به دسترسی آسان به تجهیزات وجود دارد، مناسب‌تر است.

بر اساس درجه حفاظت:

  • تابلو برق بارانی IP54: این نوع تابلوها در برابر پاشش آب از هر جهتی و ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 1 میلی‌متر محافظت می‌شوند.
  • تابلو برق بارانی IP65: این نوع تابلوها در برابر جت آب با فشار کم از هر جهتی محافظت می‌شوند و ورود گرد و غبار به داخل آن‌ها غیرممکن است.
  • تابلو برق بارانی IP66: این نوع تابلوها در برابر جت آب قوی از هر جهتی محافظت می‌شوند و برای استفاده در محیط‌های بسیار سخت مناسب هستند.

بر اساس کاربرد:

  • تابلو برق بارانی صنعتی: این نوع تابلو برای استفاده در صنایع مختلف مانند: نفت، گاز، پتروشیمی، و صنایع غذایی طراحی شده‌ و دارای تجهیزات حفاظتی پیشرفته‌ای است.
  • تابلو برق بارانی ساختمانی: از این تابلو برای تأمین برق ساختمان‌های مسکونی، تجاری و صنعتی در محیط‌های بیرونی استفاده می‌شود.
  • تابلو برق بارانی کشاورزی: از این نوع تابلو برای کنترل سیستم‌های آبیاری، موتورهای پمپ و سایر تجهیزات کشاورزی در محیط‌های باز استفاده می‌شود.

عوامل موثر در انتخاب تابلو برق بارانی:

  • شرایط محیطی: میزان رطوبت، دمای محیط، احتمال برخورد با اجسام خارجی و سایر عوامل محیطی در انتخاب نوع تابلو برق موثر است.
  • نوع تجهیزات: نوع و تعداد تجهیزاتی که در تابلو نصب می‌شود، بر ابعاد و ظرفیت تابلو تأثیر می‌گذارد.
  • درجه حفاظت مورد نیاز: بسته به شرایط محیطی، باید درجه حفاظت مناسب برای تابلو انتخاب شود.
  • بودجه: قیمت تابلوهای برق‌ بارانی بسته به جنس، ابعاد و تجهیزات نصب شده متفاوت است.

بنابراین انتخاب تابلو برق بارانی مناسب، نیازمند توجه به عوامل مختلفی مانند: شرایط محیطی، نوع کاربرد و بودجه است. با توجه به تنوع بالای این تابلوها، بهتر است قبل از خرید با کارشناسان ایران پارس الکتریک مشورت کنید تا در انتخاب تابلو برق مناسب، شما را راهنمایی کنند.

در نهایت

انواع جعبه‌های پانل برق ارائه شده به‌طور گسترده برای اتصالات الکتریکی استفاده می‌شوند؛ و از استحکام بالایی برخوردارند.

رایج‌ترین تابلوهای برق ساخته شده شامل: محفظه‌های الکتریکی ضد آب و هوا (بارانی)، محفظه‌های دیواری دارای تهویه هوا، محفظه‌های الکتریکی دارای رتبه IP، محفظه دیواری روکار فلزی، تابلوهای دیواری استیل ضد زنگ، تابلوهای دیواری برق کربنی و تابلوهای برق دیواری روکار فایبرگلاس می‌شود.

مطالعه مقاله کوبیکل تابلو برق چیست؟ از سایت ایران پارس الکتریک

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.